При переході на нову структуру «Укроборонпром» скоротив 40% адміністративного персоналу

Укроборонпром скоротив 40% адміністративного персоналу

ДК «Укроборонпром» завершив оптимізацію внутрішньої структури та кадрового складу згідно плану реформування, що затверджений Наглядовою радою. Чисельність персоналу скорочено на 40%, зокрема й три посади заступника генерального директора.

Наразі в «Укроборонпромі» працює біля 180 фахівців. Заощаджені в процесі оптимізації адміністративної ланки кошти спрямують на активізацію дослідно-конструкторських робіт, розвиток виробництва та забезпечення соціальних гарантій працівників підприємств, що входять до складу держконцерну.

Скорочення адмінперсоналу проводилось одночасно зі створенням нової структури управління за кластерним принципом – коли кожний кластер підприємств «Укроборонпрому» контролюється та координується відповідним дивізіоном. Це повинно підвищити якість управління виробничими та маркетинговими процесами, створити умови для розвитку галузевих кластерів, активізувати інноваційний розвиток підприємств.

Вже створено дивізіон бронетанкової техніки, дивізіон високоточної зброї та боєприпасів, дивізіон радіолокації, радіозв‘язку та спеціального приладобудування, дивізіон суднобудування та морської техніки, на заключній стадії – дивізіон авіабудування.


Читати також:Уряд схвалив Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу до 2028 року


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки