Військовою контррозвідкою на гарячому затримано військових ЗСУ, які розкрадали пальне (ВІДЕО)

Військовою контррозвідкою на гарячому затримано військових ЗСУ, які розкрадали пальне

Військовою контррозвідкою СБУ на гарячому затримано військовослужбовців ЗСУ, які розкрадали пальне призначене для військової техніки, задіяній в операції Об’єднаних сил.

На виконання розпорядження командувача ОС генерал-лейтенанта Наєва, правоохоронними органами проводяться заходи щодо виявлення та припинення випадків розкрадання майна Збройних Сил України, повідомляє прес-служба Об’єднаних сил.

Військовою контррозвідкою СБУ та нацполіцією України за сприяння військової служби правопорядку зі складу Об’єднаних сил, викрито та на гарячому затримано військовослужбовців ЗСУ, які зливали пальне з бензовозів на нелегальному пункті скупки ПММ, організованому у гаражі мешканцем смт. Очеретино Донецької області. За попередніми даними військові, з метою власного збагачення, намагались реалізувати близько 2 тон палива.

За матеріалами військової контррозвідки, Дружківським ВП ГУ НП в Донецькій області розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.410 КК України «Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років

Враховуючи те, що окрім матеріальних збитків розкрадання ПММ негативно впливає на боєздатність ОС, а також можливу участь у протиправній діяльності командирів затриманих військовослужбовців, кількість фігурантів справи може збільшитись, а їх дії кваліфіковані за іншими статтями Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво за кримінальним провадженням здійснюється військовою прокуратурою Об’єднаних сил. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим військовослужбовцям запобіжного заходу.


Читати також: Позбавлення звань, звільнення та пониження – Міністр покарав винних у розкраданні палива