У Десантно-штурмових військах сформований новий підрозділ

Ukrainian Military Pages

В одній із військових частин ДШВ ЗСУ сформована комендатура десантного забезпечення, яка призначена для «інфільтрації» передових груп повітряним шляхом у визначений район, метеорозвідки, розвідки площадки приземлення, прийому основних сил десанту тощо.

Особовий склад підрозділу з відповідним спорядженням виконуватиме стрибки з парашутом типу «Крило» зі значних висот, у різних метеоумовах, вдень та вночі, з літаків або вертольотів.

Наразі до складу комендатури входить відділення десантного забезпечення. В перспективі на його базі також буде сформована парашутна команда Десантно-штурмових військ. Крім того, безпосередніми завданнями можуть бути пошуково-рятувальні операції.

Спортсмени-парашутисти прийматимуть участь у престижних змаганнях, різних заходах, показових виступах тощо.

Ukrainian Military Pages

Як зазначає заступник командувача Десантно-штурмових військ — начальник повітрянодесантного управління полковник Юрій Галушкін, — підготовка спеціалістів на ці посади буде відбуватися в Україні, за програмою курсу AFF (Accelerated Free Fall), яка була розроблена Кеннетом Колеманом для проведення інтенсивного та індивідуального навчання людей, які хочуть займатися парашутним спортом. Дана програма є найбільш безпечною, і тому широко відома в світі.

Начальником даного відділення призначено досвідченого спортсмена-парашутиста молодшого лейтенанта Андрія Бондарчука. На його рахунку більше тисячі стрибків з парашутом.

Після закінчення навчання Accelerated Free Fall парашутист зможе виконувати повороти в повітрі, передні і задні сальто, пересуватися у вільному падінні в потрібному напрямку, здійснювати приземлення в заданий квадрат з точність до метра.

Ukrainian Military Pages

Також, для отримання інформації щодо проходження служби в даному підрозділі, прес-служба командування ДШВ ЗС України пропонує звертатися за номером 063-746-70-59.



Використані джерела:
Офіційний сайт Десантно-штурмових військ Збройних Сил України