В Україні створено нові парашутні системи спеціального призначення

В Україні створено нові системи парашутні спеціального призначення

Нові українські парашути «Сокіл» забезпечують десантування зі зброєю та спорядженням з висоти понад 7000 м та дозволяє нести додатковий «корисний» вантаж до 180 кг, що дає змогу безшумно й максимально приховано діставатися до цілі.

СПСП «Сокіл» є спільною розробкою українських торгових марок SkyWideSystems і Skylark, які тривалий час розробляють і виготовляють парашутні системи та спеціальне парашутне спорядження в Україні. Система повністю адаптована до десантно-транспортного обладнання повітряних суден, які перебувають на озброєнні авіаційних підрозділів Збройних Сил України.

Такі парашутні системи відоміші як парашут-крило, вони вже тривалий час перебувають на озброєнні в арміях США, Канади, Великої Британії, Франції, Польщі, Італії й давно підтвердили свою високу надійність і виняткові бойові можливості.

Парашутна система «Сокіл» пройшла випробування під керівництвом фахівців Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки ЗС України, та залученням представників пошуково-рятувальних і парашутно-десантних служб ВМСУ, на базі військової частини у Миколаєві.

Під час випробувань було виконано низку стрибків на дальність польотів, наприклад під час одного зі стрибків розкриття парашутної системи відбувалося на висоті 4000 м, а приземлення за 20 км від точки десантування

За результатами випробувань установлено, що парашутна система «Сокіл» відповідає світовим вимогам і стандартам парашутобудування та забезпечує виконання навчально-тренувальних, бойових, спеціальних стрибків (стрибків за спеціальним завданням).

Читати також:Новітні парашутні системи для Сил спеціальних операцій

новітні парашутні системи ССО Фото з демонстрації 2016 року (джерело: sof.mil.gov.ua)



Використані джерела: Народна армія

довідник озброєння і військової техніки