ТМ Polycar пропонує військовим повнопривідний евакуаційний автобус 4х4 Torsus Praetorian (ВІДЕО)

повноприводний медичний евакуаційний автобус 4х4 Torsus Praetorian

ТМ Polycar пропонує українським військовим повнопривідний медичний евакуаційний автобус 4х4 виконаний на базі нового автобуса-позашляховика Torsus Praetorian. Машина була представлена в одній з військових частин Національної гвардії України.

Автобус-позашляховик Torsus Praetorian розроблений та випускається чеською компанію Pulsar Expo, яка заснована у 2014 році українським подружжям Вахтангом Джукашвілі та Юлією Хомич. Виробництво розміщене у Європейському Союзі.

Медична версія Torsus Praetorian має 9 місць для медичного персоналу та шість місць для поранених (лежачи), обладнана механізмом вивантаження та завантаження поранених (час підняття пораненого 25 секунд).

 повнопривідний медичний евакуаційний автобус 4х4 Torsus Praetorian  повнопривідний медичний евакуаційний автобус 4х4 Torsus Praetorian
 повнопривідний медичний евакуаційний автобус 4х4 Torsus Praetorian  повнопривідний медичний евакуаційний автобус 4х4 Torsus Praetorian

Наразі на озброєнні Збройних Сил України перебувають санітарний автобус АС-66 на базі вантажівки Газ-66, а також вантажні автомобілі ГАЗ-66/ЗіЛ-131 обладнані уніфікованим санітарним обладнанням, що дозволяють перевозити відповідно 9 та 6 поранених лежачи, або 18 та 20 поранених сидячи.

Читати також:Транспортні засоби, які використовуються для евакуації поранених у ЗСУ та їх характеристики

Torsus Praetorian базується на шасі вантажівки MAN, комплектується дизельним двигуном MAN D0836LFL40, потужністю 240 к.с. та МКМ 925 Н•м, трансмісією ZF 12 AS 1210 OD MAN TipMatic. Габарити 8450х2540х3720 мм, колісна база 4200 мм. Споряджена маса до 13 500 кг.

повноприводний медичний евакуаційний автобус 4х4 Torsus Praetorian повноприводний медичний евакуаційний автобус 4х4 Torsus Praetorian

Нагадаємо, що у 2015 році компанія Pulsar Expo через Аге́нтство зі скорочення військової загрози МО США поставила до України 10 машин технічної допомоги MASTER на базі вантажівки Iveco Trakker для Державної прикордонної служби України в рамках міжнародно-технічної допомоги.

Pulsar Expo Pulsar Expo Pulsar Expo