У ПДВ РФ танкові роти десантно-штурмових частин переформують у батальйони

У ВДВ РФ танкові роти десантно-штурмових частин переформують у батальйони

Заступник командувача повітряно-десантних військ ЗС РФ по роботі з особовим складом генерал-майор Віктор Купчишин повідомив про переформування танкових рот у десантно-штурмових з'єднаннях в танкові батальйони.

«Таке завдання поставлене керівництвом Міноборони, і воно вирішується. Всі танкові роти будуть переформовані в танкові батальйони. І нехай не буде ні в кого сумнівів, ця задача буде вирішена», – сказав він у четвер в Москві на прес-конференції.

Повітряно-десантні війська РФ цього року отримають модернізовані танки Т-72Б3, повідомив на початку березня міністр оборони РФ Сергій Шойгу. «У цьому році десантники отримають більше 30 модернізованих артилерійських систем, машин розвідки і управління вогнем, танки Т-72БЗ, бойові машини десанту БМД-4М, бронетранспортери БТР-РД і гаубиці Д-30».

«Цього року плануємо завершити формування трьох танкових батальйонів, підрозділів радіоелектронної боротьби і безпілотних літальних апаратів», – сказав Шойгу про ПДВ.

У ВДВ РФ танкові роти десантно-штурмових  частин переформують у батальйони

Танкові підрозділи, що мають на озброєнні танки Т-72БЗ у російських ПДВ почали формувати у 2016 році. Зокрема, 1 грудня 2016 року, були сформовані окремі танкові роти в двох десантно-штурмових дивізіях (7-й і 76-й) і чотирьох десантно-штурмових бригадах (11-й, 31-й, 56-й і 83-й).

Читати також:Організаційно-штатна структура повітрянодесантної (десантно-штурмової) дивізії ЗС РФ

Згідно з відкритими даними, чисельність ПДВ РФ перевищує 40 тис. військовослужбовців.

Військові частини ПДВ РФ з 2014 року активно приймали участь у збройній агресії проти України, зокрема 45-й полк спецпризначення (з 2015-го бригада), 31-та та 56-та окремі десантно-штурмові бригади, 104-й та 234-й десантно-штурмові полки 76-ї десантно-штурмової дивізії, 247-й десантно-штурмовий полк 7-ї десантно-штурмової дивізії, 51-й та 137-й парашутно-десантні полки 106-ї повітряно-десантної дивізії, 217-й та 331-й парашутно-десантні полки 98-ї повітряно-десантної дивізії та інші.


Читати також:Російська армія в Україні. Інциденти та номери частин



Використані джерела:
www.militarynews.ru