Калинівський арсенал отримав нову спецтехніку

Калинівський військовий арсенал отримав нову спецтехніку

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій вручив командуванню 48-го арсеналу, сертифікати на отримання автонавантажувача та подрібнювача гілок, які використовуватимуться для проведення робіт із розчищення території арсеналу.

Вартість техніки становить майже 900 тис. грн. Окрім того, в 2018 році на військову частину спрямовано 1 млн. 600 тис. на розчищення території та придбання необхідного обладнання. Також, майже 700 тис. грн. спрямовуватимуться на ремонт адміністративних будівель.

«Ще немає року, але в ліквідації наслідків вибухів на Калинівському арсеналі вже багато зроблено і ще більше ми плануємо зробити. Хочу запевнити, що обласна державна адміністрація, при підтримці депутатського корпусу обласної Ради, є вашими надійними партнерами», – зазначив голова ОДА.

Калинівський військовий арсенал отримав нову спецтехніку

Також, очільник області анонсував створення в області системи територіальної оборони. Зокрема формуватимуть бригаду територіальної оборони, яка буде зорієнтована на реальні виклики, що постають перед регіоном. В першу чергу це стосується наявності кордону з невизнаною т.зв. Придністровською республікою.

Як повідомив командир військової частини, на сьогодні 90% зовнішньої огорожі повністю оновлено, а також на 55% оновлено внутрішню огорожу арсеналу. Багато робіт виконано із переміщення військового майна. Станом на сьогодні, близько 3 тонн вантажів вже переміщено з відкритих майданчиків у обсипні сховища.

Нагадаємо, що на початку року військовий арсенал отримав три нових пожежних автомобілі на базі МАЗ з 5,5 тонними цистернами.

Читати також:ЗСУ збудують 136 нових залізобетонних сховищ для боєприпасів – перші 15 вже почали


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Вінницької обласної державної адміністрації