Данія схвалила продаж Україні трьох мінних тральщиків

кораблі ВМС Данії

Данія схвалила можливість продажу Україні трьох протимінних кораблів, загальна вартість яких складає 102 мільйони євро.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на Стокгольмський інститут вивчення проблем миру (Stockholm International Peace Research Institute — SIPRI), який оприлюднив цю інформацію у щорічній книзі про експортні операції з продажу зброї.

Ймовірно мова йде про протимінні кораблі проекту Standard Flex 300 MCM. Яких було побудовано чотири одиниці – Havkatten (P552), Laxen (P553), Makrelen (P554) та Støren (P555). Вони були виведені зі складу Королівських ВМС Данії у 2010-2012 роках.

Серія багатоцільових катерів Standard Flex 300, будувалася з 1985 по 1996 рік, для заміни відразу трьох типів кораблів: 6 торпедних катерів типу Søløve, 6 тральщиків Sund та 8 патрульних катерів типу Daphne. Це стало можливим завдяки модульній системі StanFlex.

застосування модульної системи StanFlex застосування модульної системи StanFlex

Нагадаємо – командувач ВМСУ Ігор Воронченко казав, що ВМСУ необхідні принаймні п’ять-шість кораблів, які займатимуться протимінною боротьбою та будуть здатні «чистити» води Чорноморсько-Азовського регіону. За його словами розглядають кілька варіантів створення мінно-тральних сил, в тому числі придбання за кордоном.

кораблі ВМС Даніїфото:Протимінний корабель Havkatten (P552) Королівських ВМС Данії