Спецпризначенці та водолази – більше МВС на Азові

Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі

На Азовському морі збільшується присутність підрозділів МВС, а саме Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонслужби, зокрема й морського спецзагону «ДОЗОР».

«Забезпечення недоторканності державного кордону у акваторії Азовського моря – стратегічне завдання для МВС. Саме тому ми посилюємо роботу підрозділів МВС на цій ділянці та створюємо єдину систему безпеки, що складатиметься з прикордонників, гвардійців, поліцейських. Надалі вона буде посилена підрозділами авіаційної безпеки та цивільного захисту», – повідомив Арсен Аваков під час робочого візиту до Маріуполя.

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал зазначив, що відомство нарощує сили як на морі, так і на сухопутних кордонах з країною-агресором.

Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі

«Ми створюємо нові прикордонні бойові комендатури, застави. Ми нарощуємо нашу морську компоненту новими плав засобами. Я впевнений, що найближчим часом ми обов’язково відновимо повний контроль над держкордоном», - повідомив Петро Цигикал.

Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі

Також, 29 вересня, була відкрита частина водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря ДСНС. Підрозділ укомплектований чотирма плав засобами. Всього там працюватиме 54 особи. Одне з основних завдань частини – гуманітарне розмінування водних об’єктів та порятунок громадян.

Підрозділи МВС збільшують присутність на Азовському морі

Голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що з 2014 року працівники ДСНС розмінували понад 25 тисяч гектарів територій та 100 гектарів акваторій від вибухонебезпечних предметів. Також було знищено понад 161 тисячу вибухонебезпечних предметів різного типу.

Він також нагадав, що у 2014 донецький гарнізон Держслужби з надзвичайних ситуацій втратив 80% техніки та понад 50% інфраструктури.

Фото Юлії Бабич



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства внутрішніх справ України