«Riverine 2018» – нове українсько-румунське навчання

українсько-румунське навчання «Riverine — 2018

В Ізмаїлі розпочалося перше українсько-румунське навчання «Riverine — 2018», яке надалі може стати щорічним. Метою є підвищення взаємосумісності та спроможностей катерних тактичних груп під час проведення операцій з безпеки на річці Дунай.

Навчання «Ріверан» триватиме до 6 вересня та проходитиме на ділянці річки від Ізмаїлу до румунського міста Бреїла. Військові моряки та прикордонники, в складі багатонаціональних катерних тактичних груп, відпрацьовуватимуть тактичні елементи за стандартами НАТО.

Зокрема відпрацюють спільні дії катерів флотів та берегової охорони двох країн з питань висвітлення надводної обстановки на річці Дунай, тактичного маневрування і проведення доглядових операцій.

Від ВМСУ беруть участь малі броньовані артилерійські катери P174 «Аккерман», P175 «Бердянск» та навчальний катер А540 «Чигирин», як штабний корабеля. Від Морської охорони ДПСУ катери типу UMS-1000 – BG16, BG17 та катер проекту 1204 «Джміль» BG83 «Ніжин».

Від румунської сторони залучаються річний монітор «Lascăr Catargiu», артилерійський катер «Rovine» та катер берегової охорони.

українсько-румунське навчання на Дунаї українсько-румунське навчання на Дунаї українсько-румунське навчання на Дунаї українсько-румунське навчання на Дунаї
фото: Прес-центр Командування ВМС ЗС України


Використані джерела:
Прес-центр Командування ВМС ЗС України