Українська десантна рота готується до Saber Junction 2018

фото українських десантників на Saber Junction-2018

Рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України готується до участі в активні фазі навчань Saber Junction-2018.

Тривають штабні процедури щодо планування дій наших десантників, які будуть діяти у складі сил OpFor, тобто сил протистояння основним підрозділам, які навчаються.

OpFor (англ. opposing force) - війська, які на навчаннях представляють сили противника.

фото українських десантників на Saber Junction-2018 фото українських десантників на Saber Junction-2018

Saber Junction-2018 — військове навчання з 173-ою бригадною бойовою групою, що проводиться командуванням ЗС США в Європі з 4 вересня по 1 жовтня. Маневри відбудуться на навчальних полігонах Графенвер і Хохенфельс, а також частково на авіабазі Рамштайн. Навчання має на меті оцінити готовність бригади до проведення загальновійськових операцій та підвищити рівень сумісності підрозділів країн НАТО та партнерів.

До навчання залучаються понад 5500 військовослужбовців із США та 19 інших країн: Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Великобританії, Вірменії, Греції, Грузії, Італії, Косово, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Румунії, Туреччини, України, Франції, Чехії та Чорногорії.

фото українських десантників на Saber Junction-2018 фото українських десантників на Saber Junction-2018

За словами командира української роти капітана Івана Федоренка, понад 90 відсотків військовослужбовців підрозділу мають бойовий досвід.

— Активні дії нашого підрозділу розпочнуться вже за два дні. Саме бойовий досвід стане нам у нагоді, адже наша рота має виконати найбільш складні завдання — ведення розвідки боєм та дії у першому ешелоні сил OpFor, — зазначив офіцер.

фото українських десантників на Saber Junction-2018

Коментар від офіцера прес-служби українського контингенту Романа Туровця:

Залучення наших десантників до навчання з 173 повітрянодесантною бригадою США у Німеччині – не лише жест доброї волі, вияв партнерства і все таке інше. Українців сюди запрошують, щоб додати адреналіну американським ейрборн – наші хлопці навчені реальною, а не полігонною війною. А після того як українці почали ламати американські шаблони на подібних навчаннях кілька місяців тому, 7-е тренувальне командування США буде завжди зацікавлене в тому, щоб потренуватися саме з нами. Тут і сьогодні ще згадують успіхи української десантури.

Наші знову грають роль поганих хлопців. Тільки цього разу ми без БТРів і танків. Думаєте, наші десантники засумували з цього приводу? Ага, дочекаєтесь… Ну немає, то й немає. Підтримка артилерією буде? Буде. 20 гранатометів буде? Буде. Вмілий гранатометник може наробити стільки клопоту для супротивника, що останній довго писатиме звіти, чому так сталося і хто винний… А техніку можна й затрофеїти. Щоправда на кінець доби віддати таки доведеться.

Вже другий день командир роти зі своїми офіцерами сидять над картами, шепочуться і тільки хитро посміхаються. Нежданчиків для противника в них вже наплановано безліч і навіть на різні варіанти конати сміятися…

Не перемикайтеся, далі буде цікавіше…

фото українських десантників на Saber Junction-2018

Читати також:«Combined Resolve X»: керівництво навчань дало високу оцінку підрозділам ЗС України (ВІДЕО)


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України