Наступним у серію – 155-мм снаряд збільшеної дальності

на фото французькі артилеристі ведуть вогонь зі 155-мм СЧУ Цезар

Наступним серійно виготовлятися буде 155-мм осколково-фугасний снаряд зі збільшеною дальністю. Крім того закінчуються випробування артилерійського підривача В-429.

Про це повідомив голова правління ДАХК «Артем» Антон Карпенко в ексклюзивному інтерв'ю директору інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергію Згурцю.

Випробування 155-мм артилерійського снаряду типу HE-ER (High-Explosive Extended-Range) розпочнуться вже невдовзі.

«Цей боєприпас буде проходити випробування синхронізовано з проектом «Богдана». Тобто «Богдана» вже переходить до випробувань й ми будемо поставляти необхідні зразки боєприпасів. І штатні, закуплені у НАТО, і вироблені нами, для повного циклу випробувань», – розповів Антон Карпенко.

Наступним будуть проведені випробування та освоєно серійне виробництво найбільш масового та дешевого 155-мм боєприпасу – типу М107.

«Він самій дешевий з усіх, які можуть виготовлятися для «Богдани» й він теж буде виготовлятися, тому що ефективність його у відношенні «ціна-якість» досить висока, й він теж потрібен», – зазначив керівник ДАХК «Артем».

Також, голова правління ДАХК «Артем» повідомив, що спільно з КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс» закінчується випробування артилерійського підривача В-429, після чого буде налагоджене його серійне виробництво.

Загалом програма освоєння боєприпасної галузі передбачає всі «наскрізні» технології – виробництво снарядів, гільз, пороху, вибухових речовин, спорядження та навіть полігонного обладнання. Усе це чітко визначено за часом та пріоритетностю, а оскільки у військових була негайна потреба саме у снарядах, то програма була вибудована так, що розпочати саме з них.