93-я бригада отримала всюдиходи UTV для ПТРК

93-я бригада отримала всюдиходи UTV для ПТРК

93-я окрема механізована бригада «Холодний Яр» Збройних Сил України отримала всюдиходи UTV (Utility Task Vehicle) для перевезення пускових установок ПТРК «Стугна».

Про це повідомляє прес-служба 93-ї бригади.

UTV або Utility Task Vehicle – «авто для утилітарних потреб». Це двомісні всюдиходи, обладнані потужним кузовом. У них бійці бригади вирішили розмістити протитанкові комплекси.

«Головна перевага UTV – це висока прохідність й можливість швидкого переміщення протитанкового комплексів у будь-яку точку по абсолютному бездоріжжю. Машина не боїться ні бруду, ні піску, ні складного рельєфу», – зазначив командир батареї протитанкових керованих ракет із позивним «Серафим».

Він наголосив, що бригада вже мала на озброєнні невеликі маневрені автомобілі - ТПК (транспортер переднього краю), на яких бійці перевозили протитанкову зброю. «А нині цей морально застарілий транспорт ми замінюємо на більш сучасний», – резюмував комбат.

93-я бригада отримала всюдиходи UTV для ПТРК Стугна 93-я бригада отримала всюдиходи UTV для ПТРК Стугна 93-я бригада отримала всюдиходи UTV для ПТРК Стугна 93-я бригада отримала всюдиходи UTV для ПТРК Стугна 93-я бригада отримала всюдиходи UTV для ПТРК Стугна 93-я бригада отримала всюдиходи UTV для ПТРК Стугна

Зауважимо, що подібні всюдохіди – UTV CFmoto Tracker 800 із ПТРК «Стугна» у жовтні 2015 року отримувала Національна гвардія України.



довідник озброєння і військової техніки