Армія США випробовує інноваційну 4-ствольну гвинтівку

L4/L5 Caseless Ammo

Американська армія випробовує прототипи чотириствольної гвинтівки L4 Caseless Ammo компанії Forward Defense Munitions, що належить конструктору-самоуку.

Мартін Гриер з Колорадо-Спрінгс (штат Колорадо) розробив L4/L5 Caseless Ammo в своєму гаражі, витративши на це понад півмільйона доларів. Вперше свою неординарну гвинтівку він презентував на збройовій виставці SHOT Show 2018, що проходила в січні поточного року в Лас-Вегасі.

Тоді розробка Гриєра привернула мало уваги ЗМІ, але зацікавила військових. Американська армія запросила у компанії Forward Defense Munitions, що належить конструктору, прототипи гвинтівки для випробувань, повідомив 2 жовтня портал gazette.com. Деталі угоди не розкриваються, але сам факт інтересу з боку військового відомства говорить про перспективність розробки.

L4/L5 Caseless Ammo є автоматичною гвинтівкою, що позбавлена традиційних для цього класу зброї механічних систем перезарядки. Патрони упаковані в спеціальні короби, постріл ініціюється і контролюється електронікою, після чого відпрацьовані короба викидаються і замінюються новими.

Проморолик гвинтівки L5 Caseless Ammo:

Гриер розробив дві версії гвинтівки: чотириствольну L4 калібру 6 мм і п'ятиствольну L5 калібру 5,6 мм. При цьому розробник називає зброю одноствольною з певною кількістю отворів у стволі, оскільки цей елемент зброї виготовляється з єдиного шматка металу.

L4/L5 Caseless Ammo L5 Caseless Ammo / fdmunitions.com

L4/L5 Caseless Ammo важить менше армійської М4. Стрільба може вестися в автоматичному і напівавтоматичному режимах, а також в «режимі дробовика», коли відбувається одночасний постріл з усіх стволів. Заряду змінної батареї вистачає на 15 000 пострілів.



Використані джерела:
warspot.ru

довідник озброєння і військової техніки