Щодо нагородження військових грошовою премією

Грошове забезпечення

Міністерством оборони врегульоване питання нагородження військовослужбовців грошовою премією відповідно до Дисциплінарного статуту та визначено ліміт премій у 2 млн. грн.

Наказом МОУ від 10 жовтня 2018 року № 512 змінений другий абзац пункту 11 наказу № 65 «Про бюджетну політику Міністерства оборони України на 2018 рік», що тепер визначає:

«Начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних Сил України за своїм рішенням здійснювати видатки на нагородження військовослужбовців грошовою премією, передбаченою Дисциплінарним статутом Збройних Сил України, виходячи з наявного фонду грошового забезпечення, при цьому зазначені видатки не повинні перевищувати 2 мільйони гривень на рік».

У попередній редакції, другий абзац визначав фонд нагородження цінними подарунками, що не повинен був перевищувати: Міністра оборони – 1 млн 500 тис. грн.; НГШ-ГК ЗСУ – 600 тис. грн.; Командувача Сухопутних військ – 375 тис. грн.; Командувачів Повітряних Сил, ВМС, ДШВ, ССпО та начальника НУОУ – по 150 тис. грн.

Раніше, наказом МОУ від 30 липня 2018 року № 378 пункт 11 також було доповнено третім абзацом, якій надав право Командувачу об'єднаних сил здійснювати нагородження військових ЗСУ, які залучені до ООС, грошовою премією, передбаченою Дисциплінарним статутом, виходячи з наявного фонду грошового забезпечення, але не більше ніж 500 тис. грн. на рік.

Читати також:«М» – мотивація: довше служиш – менше отримуєш. Як МОУ завалює створення сержантського корпусу