Коли почнуть компенсувати найм житла контрактникам?

грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ

Коли почнуть виплачувати кошти за піднайом житла контрактникам? – таким було одне з запитань до військових юристів під час прямої телефонної лінії в редакції «Народної армії».

Відповідали начальник відділу організації юридичного забезпечення роботи з персоналом Юридичного департаменту Міністерства оборони полковник юстиції Ольга Граждан та начальник відділу міжнародного права Управління правового забезпечення Генерального штабу ЗСУ полковник юстиції Андрій Фомін.

під час прямої телефонної лінії в редакції «Народної армії»

— Закон уже набув чинності, проте для організації порядку нарахування компенсації за піднайом (найом) житла для військовослужбовців військової служби за контрактом (у разі відсутності можливості їхнього розміщення в спеціально пристосованих казармах або у сімейних гуртожитках) ще потрібно додатково внести низку змін у нормативно-правові акти. А для приведення їх у відповідність потрібний час.

В оборонному відомстві всі документи пройшли погодження своєчасно. Документ уже погоджений з усіма органами виконавчої влади й перебуває на юридичній експертизі в Міністерстві юстиції України.

Нагадаємо, що 21 березня 2018 року набув чинності закон, яким поширено виплату компенсації на військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом. Але відповідних змін до порядку виплати компенсації досі не внесено.

Як вже повідомлялось Ukrainian Military Pages, Головним квартирно-експлуатаційним управлінням ЗС України опрацьовано та направлено на погодження зміни до нормативно-правових актів, зокрема:

  • до Порядку виплати грошової компенсації військовослужбовцям..., затвердженого постановою КМУ від 26.06.2013 №450 — щодо виплати компенсації без обов'язкового перебування військовослужбовця на квартирному обліку;
  • до Інструкції про організацію забезпечення військовослужбовців ЗСУ та членів їх сімей жилими приміщеннями, затв. наказом МОУ від 30.11.2011 №737 — щодо скасування норми про необхідність щорічного подання комплекту документів для отримання грошової компенсації.