Головки самонаведення для оперативно-тактичних ракет

оперативно-тактичний комплекс

На виставці «Зброя та безпека 2018» КБ «Південне» представило головки самонаведення для оперативно-тактичного комплексу, які розроблені компаніями «Текон-Електрон» та «САТС».

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Загалом розроблено чотири типи головок самонаведення (ГСН):

  • електронно-оптична
  • інфрачервона
  • радіолокаційна
  • комполексована (комбінована), що включає в себе можливості електронно-оптичної та радіолокаційної, яка працює в 3-мм діапазоні

На виставці було представлено електронно-оптичну, радіолокаційну та комбіновану головки самонаведення у складі авіаційно-технічного комплексу, який призначений для одночасної реєстрації зображень в оптичному та радіолокаційному діапазонах довжин хвиль.

ГСН ОТРК у складі авіаційно-технічного комплексу ГСН для ОТРК Грім-2/Сапсан в авіаційно-технічному комплексі Фото: Український мілітарний портал

Склад авіаційно-технічного комплексу:

  1. поворотна рама з приводом та захисним чохлом
  2. оптично-електронна ГСН (0,6÷0,9 мкм)
  3. радіолокаційна ГСН (W)
  4. комплексна ГСН (W+0,3÷1,07 мкм)
  5. автоматизоване робоче місце оператора АТК

Зображення використовують для відпрацювання програмного забезпечення з підготовки еталонних зображень і програмного забезпечення алгоритмів порівняння еталонних зображень з отриманими від головок самонаведення (ГСН) зображень.

Всі ГСН вже пройшли випробування, більш детальна інформація у відео директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця:



довідник озброєння і військової техніки