Україна хоче закупити артсистеми за кордоном

фото САУ PzH 2000. Фото: Dutc Defence Press

Україна планує закупити за кордоном артилерійські системи – перемовини почалися ще з перших днів російської агресії та тривають по цей час, навіть попри розробку власних систем.

Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак в ефірі «5 каналу».

«З першого дня агресії Росії проти України ми звернулися до всіх наших партнерів з проханням надати нам можливість не те, що отримати як допомогу, а навіть закупити, оснащення, озброєння... Після отримання «Javelin» цей процес став більш продуктивним, і в нас ведуться зараз перемовини... з багатьма країнами на предмет можливого постачання не тільки бойових безпілотних літальних апаратів, а іншого озброєння, оснащення, в тому числі артилерійських систем. Ця робота проводиться коли вона буде завершена, ви отримаєте таку інформацію», – Степан Полторак.

Щодо вітчизняної розробки 155-мм САУ «Богдана», на фоні інформації про закупівлю іноземних артсистем, то міністр зауважив, що «Богдану», яка проходить випробування, треба ще ввести у дію, і вона не закриває всю лінійку артилерії яка потрібна нашим підрозділам.

Також він повідомив, що вітчизняні артсистеми, які розробляються, зокрема й «Вільха», базуватимуться на українському шасі і з великою долею ймовірності це буде «КрАЗ».

На демонстраційному фото САУ PzH 2000. Фото: Dutc Defence Press


довідник озброєння і військової техніки