Президент визначив місця дислокації підрозділів ДССТ

місця розташування структурних підрозділів Державної спеціальної служби транспорту

Президент Петро Порошенко, вчора, указом №399 визначив місця розташування структурних підрозділів Державної спеціальної служби транспорту, та чисельність її органу управління.

Згідно з документом гранична чисельність особового складу органу управління Держспецтрансслужби, складає 164 особи, у тому числі 111 військовослужбовців. Перелік з місцями розташування підрозділів додається до указу та має гриф обмеження доступу – для службового користування, тому у вільному доступі відсутній.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року Верховна Рада змінила статус ДСССТ, яка є спеціалізованим військовим формуванням, повернувши службу з Міністерства інфраструктури до структури Міністерства оборони.

Загальна чисельність ДССТ становить 5000 осіб, у тому числі 4600 військових. Служба складається з органу управління, бригад, полків, окремих батальйонів, підрозділів охорони, органів забезпечення, навчального центру, а також закладів, підприємств та установ.

Основними завданнями служби є:

  • технічне прикриття, відбудова, встановлення загороджень на об'єктах національної транспортної системи України з метою забезпечення діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань;
  • будівництво та ремонт у мирний час і в умовах воєнного стану нових та підвищення строку експлуатації і пропускної спроможності діючих об'єктів національної транспортної системи;
  • відбудова транспортних комунікацій, порушених унаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, аварій і катастроф;
  • охорона об'єктів національної транспортної системи України в мирний час і в особливий період;
  • виконання інших завдань, пов'язаних із участю в обороні держави та забезпеченням ефективного функціонування національної транспортної системи України.

В особливий період ДССТ залучається до виконання заходів територіальної оборони, а також заходів, спрямованих на додержання правового режиму воєнного стану.


Читати також:Державна спецслужба транспорту: будувати та захищати