Перші гелікоптери Airbus для МВС прибудуть 19 грудня

Перші гелікоптери Airbus для МВС прибудуть 19 грудня

Перші два гелікоптери для підрозділів Міністерства внутрішніх справ прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система авіаційної безпеки буде укомплектована до 2021 року.

Про це сьогодні, 10 грудня, повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, якій перебуває з робочим візитом у Німеччині.

«Ми створюємо єдину систему авіації МВС. В рамках контракту з французьким урядом буде закуплено 55 вертольотів Airbus. Перші два вертольоти прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система буде повністю укомплектована до 2021 року. Всі вертольоти збираються у Франції та Німеччині», – сказав Арсен Аваков.

Він зазначив, що зараз по всій країні будуються пункти базування, ангари і вся необхідна інфраструктура, а у Кременчуці готуватимуть пілотів для МВС.

Перші гелікоптери Airbus для МВС прибудуть 19 грудня фото: www.aerobuzz.fr

«До створюваної системи додаються ще вертольоти Мі-8, які у нас є, і у нас буде третій за величиною вертолітний парк у Європі, після німців та французів. Таким чином, ми стаємо в один ряд з європейськими колегами за якістю», – повідомив міністр.

Раніше він повідомляв, що цього року МВС має отримати чотири вертольоти Airbus.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства внутрішніх справ України