Грекам пропонують збирати кошти на нові кораблі

Грекам пропонують збирати кошти на нові кораблі

Міністр оборони Греції Панос Камменос попросив громадян допомогти у фінансуванні будівництва нових кораблів для військово-морського флоту країни.

Повідомляє портал defensenews.com.

«Зараз потрібні великі донори та благодійники нашої країни», – цитує виступ Камменоса у Військово-морській академії від 6 грудня місцеве видання Ekathimerini.com. «Я звертаюся до грецьких судновласників і всіх грецьких громадян з проханням надати допомогу у національних зусиллях з 1 січня 2019 року, коли буде відкрито банківський рахунок для підтримки флоту і придбання нових фрегатів та флагмана».

Міністр зазначив, що він особисто зробить внесок у цей фонд. У промові, як приклад, він згадав Георгіоса Аверофа, грецького бізнесмена IXX століття, якій допоміг у фінансуванні будівництва військового корабля у 1910 році.

Камменос також заявив, що військовий і торговий флот – демонстрація сили Греції, але через зовнішньополітичну нестабільність, в тому числі у відносинах з Туреччиною, напруженість буде зростати, і флоту потрібно значна підтримка.

До складу військово-морського флоту Греції входять фрегати, ракетні і торпедні катери, підводні човни, тральщики, десантні і допоміжні кораблі, а також літаки і вертольоти морської авіації. Грецькі ВМС налічують 30 000 чоловік, 98 військових кораблів, у тому числі 13 фрегатів та 11 субмарин, велика частина з яких побудована у 70-90х роках минулого сторіччя.

Читати також:Перспективи переозброєння корабельного складу ВМС країн Чорноморського регіону: ТУРЕЧЧИНА

Використані джерела: warspot.ru