Для огляду зброї не потрібен дозвіл на придбання

Для огляду зброї не потрібен дозвіл на придбання

Уряд вніс зміни до Ліцензійних умов, що затверджені постановою КМУ від 02.12.2015р. № 1000, які дозволяють громадянам оглядати зброю у торговельному залі без дозволу на її придбання.

Зокрема замінено слова «і видаються громадянам за наявності дозволу на їх придбання» на слова «та можуть надаватися громадянам для огляду в цьому залі з метою визначення виду та моделі зброї, спеціальних засобів, що будуть придбаватися» у підпункті 1 пункту 9 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва та ремонту вогнепальної зброї невійськового призначення і боєприпасів до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду, торгівлі вогнепальною зброєю невійськового призначення та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду; виробництва спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони та їх продажу.

9. Зберігання зброї, боєприпасів до неї, спеціальних засобів здійснюється з дотриманням таких вимог:

1) зброя, боєприпаси до неї, спеціальні засоби зберігаються в торговельному залі на вітринах, стелажах, прилавках за умови неможливості раптового заволодіння ними (скріплені тросом, зачинені вітрини тощо) і видаються громадянам за наявності дозволу на їх придбання;

Відповідні зміни внесені постановою від 18 грудня 2018 р. № 1105.

Прийняття документа виключить можливість подвійного трактування необхідності пред'явлення громадянином дозволу на придбання зброї. Таким чином, дозвіл на придбання зброї громадянин повинен надавати ліцензіатові лише при купівлі.


Читати також:Як придбати зброю в Україні: 10 простих кроків