В Одесі збудований гуртожиток для контрактників ВМСУ

В Одесі збудований гуртожиток для контрактників ВМСУ

Гуртожиток покращеного типу, збудований для контрактників Військово-Морських Сил Збройних Сил України та відкритий цього тижня в Одесі, сьогодні оглянув Президент України.

Шести поверхова будівля гуртожитку розташована на відстані до 1 км від Практичної гавані, де проходять службу розміщені в ній військовослужбовці. Гуртожиток розрахований на комфортне проживання понад 300 військовослужбовців військової служби за контрактом у житлових двокімнатних блоках на шість осіб.

У гуртожитку є житлові приміщення блочного типу із санітарними вузлами та ванною кімнатою на блок; кімната психологічного розвантаження; приміщення чергової служби; кухні; побутові кімнати та кімнати відпочинку. Для загального користування також обладнано міні-спортзал.

В Одесі збудований гуртожиток для контрактників ВМСУ

«Це вже казармою не назвеш. Це вже по-справжньому гуртожиток», – зауважив Глава держави про внутрішнє облаштування приміщень для проживання військовослужбовців.

Президент повідомив також, що обговорив з Міністром оборони можливості розширення фінансового забезпечення контрактників, що дасть змогу компенсувати витрати на оренду житла не лише офіцерам-морякам, а й морякам-контрактникам.

Президент також поспілкувався з моряками та відзначив, що кімнати зручні, зокрема обладнані душовою кімнатою. Він також оглянув їдальню поліпшеного типу з новою системою харчування та поцікавився якістю їжі в умовах переходу на нові стандарти. Військові, які до гуртожитку мешкали на кораблях, заначили, що харчування і проживання комфортне. За результатом ознайомлення з умовами проживання моряків Президент доручив забезпечити усі кімнати мікрохвильовими пічками, які дозволять швидко розігріти чи приготувати їжу.

В Одесі збудований гуртожиток для контрактників ВМСУ

«Зараз є певний опір запровадженню нової системи… Бо раніше сиділи і розкрадали, сиділи там тиловики. А сьогодні те, що солдат чи матрос замовив, маємо забезпечити. І знаєте, що дивно? Держава і бюджет не витрачає на це більше грошей. Бо достатньо дати по рукам тим, хто краде і одразу ж всі продукти залишаються, якість зростає, вибір покращується», – наголосив Глава держави. Він додав, що в усьому, в тому числі у харчуванні і розміщенні, демонструється як змінилася армія.