У Туреччині випробують комплекс захисту «Заслон-Л»

Перші 40 турецьких танків оснастять українським комплексом активного захисту до кінця 2018 року

ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», спільно з компанією «Aselsan» готується до випробувань першої партії систем активного захисту «Заслон-Л», що наразі постачається до Туреччини.

Повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром» з посиланням на MSI Turkish Defense Review.

У разі успішного проведення випробувань розпочнуться перемовини щодо налагодження серійного виробництва цих систем на території замовника.

Крім того, у процесі завершення випробувань у Туреччині знаходиться перша партія комплексів тандемного динамічного захисту «Дуплет». Проект реалізується компаніями «Спецтехноекспорт» та «Roketsan». Виробництво також планується на території Туреччини.

Обидві системи планується використовувати на основних бойових танках M60, що стоять на озброєнні Збройних сил Туреччини. Модульна структура цих комплексів дозволяє адаптувати їх і до інших типів військової бронетехніки.

Читати також:40 турецьких танків оснастять українським захистом

Нагадаємо, що перший експортний контракт на постачання комплексів «Заслін-Л» для Туреччини був підписаний з компанією Aselsan на міжнародній виставці «Зброя та безпека-2017». В локалізованому варіанті КАЗ отримав назву Pulat.



довідник озброєння і військової техніки