КБ «Південне» відкрило новий випробувальний центр

КБ Південне відкрило новий випробувальний центр

КБ «Південне» ввело в експлуатацію багатофункціональний випробувальний центр, де в режимі реального часу випробовуватимуть системи авіоніки та ракетно-космічної техніки.

Центр дозволить виконувати як космічні, так і оборонні проекти для вітчизняних та зарубіжних замовників. До того ж сучасне і високоточне устаткування зможуть використовувати для випробувань своїх розробок інші українські підприємства-партнери КБ «Південне».

Високоточне обладнання дозволяє отримувати характеристики систем, що випробовуються, за короткий проміжок часу та відпрацьовувати системи управління та їх елементи за допомогою електронного модулювання.

Трьохосьовий імітатор руху дає можливість імітувати траєкторію польоту ракети в реальному часі. Тепер основний обсяг льотних випробувань буде замінено моделюванням польоту ракети на спеціальному стенді, що значно скоротить фінансові витрати.

КБ Південне відкрило новий випробувальний центр

Лабораторну центрифугу призначено для випробувань апаратури на стійкість до високих навантажень, які виникають під час польоту ракети, а також для контролю якості комплектувальних елементів, що використовуються під час створення ракетної техніки.

КБ Південне відкрило новий випробувальний центр

З появою такого устаткування українські підприємства зможуть створювати системи керування нового покоління відповідно до міжнародних стандартів з розроблення елементів авіоніки.

І це тільки перша частина оснащення багатофункціонального випробувального центру, для якого було реконструйовано та переустатковано увесь корпус. Наступного року тут з'явиться устаткування для випробувань комплектувальних елементів ракетно-космічної техніки в широких температурних діапазонах.

Створення центру проводять в рамках виконання комерційних міжнародних контрактів, без залучення бюджетних коштів.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт КБ «Південне»