Дві бойові бригади ЗСУ отримають нову символіку

частини ЗСУ отримають нову символіку

Нові нарукавні емблеми для 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади та 27-ї реактивної артилерійської бригади направлені на затвердження.

Про це у тематичній facebook-спільноті «Нове військо» повідомив журналіст Віталій Гайдукевич, який входить до складу експертної групи питань щодо розробки та затвердження нарукавних знаків (емблем) органів військового управління, військових частин та установ ЗСУ.

частини ЗСУ отримають нову символіку
Автор малюнків Павло Вербицький

Нагадаємо, що нещодавно Ukrainian Military Pages писали про інший варіант емблеми 27-ї реактивної артилерійської бригади:

нарукавна символіка 27-ї реактивної артбригади нарукавна символіка 27-ї реактивної артбригади нарукавна символіка 27-ї реактивної артбригади нарукавна символіка 27-ї реактивної артбригади

Підґрунтям для нарукавного знаку 56-ї окремої мотопіхотної бригади є історичні дописи про зимівник “Домаха” часів Запорізької Січі який виконував завдання передової застави на шляху Потайного водного шляху запорозьких козаків з Дніпра у Чорне море.

В основі нарукавного знаку – “британський” геральдичний щит, що є основним для усіх військових формувань Збройних Сил України. Розміри щита – 70±1мм х 80±1мм.

56 бригада отримає нову символіку
56 бригада отримає нову символіку

На жовтому тлі розміщено зірку “Алатирь” синього кольору, що символізує розвиток і прагнення до кращого майбутнього шляхом перемог. Крім того, нарис такої зірки є усталеним елементом традиційної української вишивки.

В основі щита зображено три хвилі синього кольору, гребінці яких обернено праворуч. Три хвилі символізують Азовське море, на березі якого у місті Маріуполь знаходиться пункт постійної дислокації бригади. На зірку накладено схрещені стилізовані козацькі списи білого кольору. Усі елементи знаку окантовані стрічкою чорного кольору товщиною 1 мм ± 0,1 мм.

Нарукавний знак до польового однострою за розмірами є тотожним повнокольоровому знаку. У кольоровій гамі жовтий колір замінено на світлий оливковий, синій – на темний оливковий колір. Колір стилізованих козацьких списів – без змін.


Крім того 6 грудня було затверджено нову емблему частини аеророзвідки:

частини ЗСУ отримають нову символіку