Ізюмський завод представив оптико-прицільну станцію

Ізюмський завод представив оптико-прицільну станцію

Ізюмський приладобудівний завод представив нову оптико-прицільну станцію ОПСН-И (ОПСН-І), під час виставки-презентації науково-технічних розробок і технологій установ НАН України.

Ukrainian Military Pages

Оптико-прицільна станція ОПСН-И призначена для візуального телеспостереження, вибору і супроводу цілі навідником, визначення дальності до цілі, формування на програмній відстані лазерного інформаційного поля управління протитанковою ракетою.

Станція є складовою системи управління вогнем бронетехніки та морських систем. Прилад має телевізійний, тепловійзійний та лазерний канали, а також лазерний далекомір.

Застосування цих платформ дозволяє здійснювати прицільне наведення керованих ракет ракетного комплексу «Бар’єр-В», розробки ДККБ «Луч», за лазерними каналом із вертольотів, а у перспективі – і з штурмовиків.

ДП «Ізюмський приладобудівний завод» – унікальне підприємство, єдине в Україні де виготовляють оптичне скло більше ніж 240 марок, починаючи від базового скла для денних приладів спостереження і закінчуючи спеціальним склом, що використовується, як активне середовище для твердотільних лазерів.

Оптико-прицільна станція ОПСН-И

Підприємство розробляє та виготовляє більшість приладів наведення, спостереження та інших, що входять до складу систем керування вогнем для української бронетехніки, ракетного озброєння, вертольотів та деяких типів стрілецького озброєння.

Нагадаємо, що у 2017 році також був представлений інший оптико-електронний модуль ПМ-ЛКТ створений ДП НВК «Фотоприлад», що встановлюється на гелікоптерах, та призначений для забезпечення пошуку, виявлення, розпізнавання цілей, вибору і запуску керованої ракети та формування лазерного поля керування для наведення оператором ракети на ціль.

ПМ-ЛКТ проходив випробування у складі комплексу 524Р на борту гелікоптера Ми-8МСБ-В.