Затверджено форму для державної виконавчої служби

Затверджено форму для державної виконавчої служби

Міністерство юстиції, наказом від 04.12.2018 № 3798/5, затвердило зразки, знаки розрізнення та правила носіння форменого одягу працівників органів державної виконавчої служби.

Право на носіння форменого одягу мають працівники органів державної виконавчої служби, які виконують завдання, покладені на органи державної виконавчої служби. Носіння форменого одягу під час проведення виконавчих дій обов’язкове.

Форма працівників являє собою костюм (піджак, штани, для жінок також спідниця, краватка) темно-синього кольору з білою сорочкою, також передбачений светр та куртка з утеплювачем.

форма державної виконавчої служби

Якщо працівника не забезпечили форменим одягом, йому дозволяється виконувати посадові обов’язки у цивільному одязі, при цьому компенсація за неотриманий одяг не виплачується.

У разі призначення на іншу посаду або призначення на посаду в іншому органі державної виконавчої служби працівника безоплатно забезпечують новими знаками розрізнення відповідно до займаної посади, рівня органу державної виконавчої служби та приналежності органу державної виконавчої служби до відповідного головного територіального управління юстиції.

Після звільнення з органів державної виконавчої служби особа втрачає право на носіння форменого одягу. Формений одяг, терміни носіння якого не вийшли, повертається матеріально відповідальним особам.

На формі передбачено носіння двох нарукавних знаків (лівий та правий), які виготовляються з тканини та мають форму круглих щитів діаметром 90 міліметрів, окантованих смужкою сріблястого кольору.

Затверджено форму для державної виконавчої служби Затверджено форму для державної виконавчої служби Затверджено форму для державної виконавчої служби

Посередині лівого нарукавного знака на темно-блакитному тлі розміщено зображення срібної лікторської фасції, на діагоналях якої вміщено перехрещені срібні смолоскип та сувій. У центрі щита розміщено Знак Княжої держави Володимира Великого (малий Державний герб України). По колу щит обрамлено срібним лавровим вінком.

Під лівим нарукавним знаком на темно-синьому полі міститься напис сріблястого кольору ARMA JUSTITIAE (з латинської «ЗНАРЯДДЯ ПРАВОСУДДЯ»).

Посередині правого нарукавного знака на темно-блакитному тлі розміщено зображення прапора області, міст Києва чи Севастополя з огляду на приналежність до відповідного головного територіального управління юстиції. По колу прапора розміщено напис сріблястого кольору «Міністерство юстиції України» та напис із назвою регіону (відповідна область, місто Київ чи Севастополь). Для працівників Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на правому нарукавному знаку міститься прапор України, навколо якого на темно-синьому полі розміщено написи сріблястого кольору - «Міністерство юстиції України» та «Україна».

Також на обох рукавах піджака на відстані 50 міліметрів від нижнього краю рукава розміщуються нарукавні нашивки сріблястого кольору розміром 120 х 15 міліметрів.

На правому боці куртки, піджака, светра, форменої сорочки (блузки) розміщується нагрудна прямокутна нашивка розміром 100 Ч 20 міліметрів темно-синього кольору із сріблястим обрамленням та написом сріблястими літерами прізвища працівника органу державної виконавчої служби. Напис виконується шрифтом Arial Narrow: стиль - прямий, насиченість - нормальна, висота - 8 міліметрів.

На лівому боці светра, форменої сорочки (блузки) над накладною кишенею розміщується нагрудна прямокутна нашивка розміром 80 х 40 міліметрів темно-синього кольору із сріблястим обрамленням та знаками розрізнення сріблястого кольору.

На комірі куртки, піджака розміщуються петлиці зі знаками розрізнення.

Знаками розрізнення, що розміщуються на петлицях та нагрудній нашивці, є гілочка калини, сріблясті дванадцятипроменеві зірки розміром 10 міліметрів, прямі вишиті шеврони та сріблясті нашивки прямокутної форми, з’єднані під кутом 90 градусів у вигляді великої грецької літери лямбда («Λ»), що розташовані на відстані 5 міліметрів нижче зірок гострим кутом вгору, розміром 10 х 10 міліметрів, відстань між нашивками - 3 міліметра.

Знаки розрізнення державної виконавчої служби Знаки розрізнення державної виконавчої служби Знаки розрізнення державної виконавчої служби


Читати також:Уряд затвердив зразки форми для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби