МВС планує закупити 13 літаків у «Антонова»

МВС планує закупити 13 літаків Антонов

Міністерство внутрішніх справ планує закупити для Державної служби із надзвичайних ситуацій та Нацгвардії літаки Ан-74, Ан-32П та новітні Ан-178. Програма розрахована на 5 років.

Повідомив сьогодні Міністр внутрішніх справ під час візиту на Харківський авіазавод.

«У наших планах придбання 10 літаків новітньої моделі Ан-178 і одного Ан-32П для потреб ДСНС України, який ми плануємо отримати вже цього року. Два літаки Ан-74-ТК-200 з постачанням у 2020 - 2021 роках для НГУ. Вони вже мають такі, тому для нас буде зручно та економічно мати літаки одного класу», – зазначив Арсен Аваков, додавши, що орієнтовна вартість цього контракту 450 мільйонів доларів.

Він підкреслив, що на сьогодні у Національній гвардії України та Держслужби із надзвичайних ситуацій є суттєвий некомплект авіаційної техніки для виконання пошуково-рятувальних та десантних операцій, а також транспортування особового складу.

МВС планує закупити 13 літаків Антонов

«Перші контракти на закупівлю двох літаків Ан-74-ТК-200 ми плануємо підписати вже за два місяці і почати навесні фінансування цієї програми. Це поки що першочергова інформація, інші деталі та параметри програм я маю доповісти Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, який вважає, що ця програма є однією із ключових у підтримці вітчизняної промисловості. І ми зможемо спланувати завантаженість наших авіаційних підприємств, як у Харкові, так і у Києві», – додав міністр.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства внутрішніх справ України