Авіація ЗСУ тренується ставити міни з гелікоптерів

Авіація ЗСУ тренується ставити міни з гелікоптерів

На Полтавщині триває льотно-методичний збір армійської авіації Збройних Сил України, основне завдання якого – підготовка молодих пілотів до виконання бойових завдань.

Виконуються різномантні польотні завдання у простих та складних метеоумовах, проводяться заняття з авіанавідниками, інженерно-технічним складом та підрозділами аеродромно-технічного забезпечення, брифінги, обговорення минулорічних досягнень і амбітних планів на поточний рік. Про це повідомляє військове відомство.

Польоти здійснюються зокрема й на модернізованих гелікоптерах Мі-8 МСБ-В та Мі-2 МСБ-В, які нещодавно поповнили авіапарк армійської авіації Сухопутних військ.

Не менш цікавими виявилися фото заходу, на яких серед іншого можна побачити гелікоптер обладнаний вертольотною системою мінування ВСМ-1, що призначена для дистанційної постановки протипіхотих та протитанкових мінних загороджень.

Авіація ЗСУ тренується ставити міни з гелікоптерів

У комплект системи входить пульт управління мінуванням, 4 контейнери для мін, пульт контейнера, візок для перевезення, система підйому і підвіски контейнера. Для встановлення контейнерів використовуються зовнішні вузли підвіски гелікоптера (по два з кожного боку фюзеляжу). Кожен контейнер розрахований на розміщення 29 касет типу КСО-1. Загальний боєкомплект комплексу від 116 до 8352 мін, в залежності від їх типу.

Авіація ЗСУ тренується ставити міни з гелікоптерів

Найбільша довжина замінованого поля з одного бойового комплекту протипіхотних фугасних мін 2000 м, протипіхотних осколкових мін 4000 м, протитанкових неконтактних мін 400 м.