Nexter випробовує Leclerc із 140-мм гарматою

Nexter встановив 140-мм гармату на танк Leclerc

Компанія Nexter встановила 140-мм гармату на танк Leclerc, щоб зібрати інформацію для франко-німецької програми основної наземної бойової системи (MGCS) на заміну Leopard 2.

Французький виробник військової техніки воскресив зусилля з розробки 140-мм головного калібру з метою визначення найкращих рішень для виконання вимог MGCS. Про це стало відомо Jane's Defence Weekly на Міжнародній бронетанковій коференці (IAV 2019), яка проходила у Лондоні 21-24 січня.

Це вперше, коли 140-мм гармату успішно інтегрували на 50-тонний основний бойовий танк і здйснили більше 200 пострілів. Очікується, що вона забезпечить 70-відсоткове збільшення вогневої потужності над стандартною 120-мм гарматою НАТО.

Нагадаємо, що раніше, на EUROSATORY-2018, франко-німецький холдинг KNDS представив гібрид танків Leopard 2А7 і Leclerc, що отримав позначення Euro Main Battle Tank (EMBT).

Euro Main Battle Tank

KNDS (від KMW and Nexter Defense Systems) – холдинг створений французькою державною компанією Nexter Systems S.A. і німецькою Kraus-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW), який спеціалізується на виробництві бронетанкової техніки та артилерійського озброєння,.