У 2019 році ЗСУ отримають канадські гвинтівки

У 2019 році надійдуть канадські снайперські гвинтівки

Україна отримала від канадського уряду дозвіл на закупівлю снайперських гвинтівок, що наразі утримують світовий рекорд із дальності прицільної стрільби.

Про це в інтерв'ю агенції «Укрінформ» заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Абсолютно варто, адже ми вже отримали від канадського уряду дозвіл на закупівлю дуже якісних снайперських гвинтівок, що наразі утримують світовий рекорд із дальності прицільної стрільби. Я розраховую, що цього року їх перша партія буде доставлена в Україну», – сказав Андрій Шевченко.

Контракт на поставку снайперських гвинтівок між Канадою та Україною був укладений в середині минулого року після чого очікувалось надання дозволу на експорт.

Military Times повідомляє, що контакт вартістю $770 000 укладений з PGW Defence Technologies, а поставлятися будуть гвинтівки PGW LRT-3 під патрон .50 BMG, про що минулого року також писало відомче видання Міноборони України «Народна армія».

Варто зауважити, що світовий рекорд з дальності підтвердженого ураження цілі (3,540 метрів) встановив снайпер елітного спецпідрозділу Канади в Іраку з іншої гвинтівки – McMillan TAC-50.

До речі, снайперську гвинтівку McMillan TAC-50 у 2017 році було прийнято на озброєння Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.