Туреччина завершила випробування легкого штурмовика

Туреччина завершила випробування легкого штурмовика

Компанія Turkish Aerospace Industries (TAI) оголосила про успішне завершення льотних і вогневих випробувань легкого штурмовика Hurkus-C (HÜRKUŞ-C).

У TAI вказують, що готуються до виконання контракту від Міністерства оборони Туреччини на виробництво першої партії літаків Hurkus-C. Для ВПС планується закупити 12 легких штурмовиків з можливістю збільшення лота до 24 одиниць.

Літак здатний нести до 1,5 т корисного навантаження у вигляді керованих і некерованих бомб та ракет, а також розвідувальний модуль. Планується, що Hurkus-C буде використовуватися для авіаційної підтримки піхотних і бронетанкових підрозділів.

Hurkus-C – перший бойовий літак сімейства Hurkus. Раніше були створені модифікації Hurkus-А (літак початкової підготовки льотчиків) і Hurkus-В (літак розширеної підготовки льотчиків). Крім того, планується створення версії Hurkus-CG – бойового літака для служби берегової охорони.

Розробка літака ведеться з 2006 року, перший політ його навчальної версії відбувся у серпні 2013 року. Hurkus оснащений турбогвинтовим двигуном PT6A-68T потужністю 1600 к.с., здатний розвивати швидкість до 574 км/год і підніматися на висоту понад 10 км.

Фото © Анна Зверева



Використані джерела: warspot.ru