Модернізований Challenger «прошиває» Т-72 навиліт

Модернізований Challenger прошиває Т-72 навиліт

Rheinmetall представила програму модернізації танків Challenger 2 LEP (Life Extension Programme) на Міжнародній бронетанковій коференці, яка проходила у Лондоні 21-24 січня.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням Jane's Defence Weekly.

Рішення полягає у розробці абсолютно нової башти для Challenger 2, яка має повністю цифрову електронну архітектуру, нові денні та нічні приціли для командира і навідника, а також 120-мм гладкоствольну гармату Rheinmetall L55. Стандартним пострілом для танка буде бронебійний підкаліберний снаряд (БПС) DM-63. Крім того, планується включити до боєкомплекту постріли DM-11 PAB (з дистанційно-повітряним підривом).

Для башти використовуватимуть нові марки сталі, що зменшить вагу, а боєкомплект розмістять в ізольованих відсіках. Представник компанії також повідомив, що на вимогу замовника на башту може бути встановлена система активного захисту. Також опціонально розглядається встановлення німецького двигуна MTU883 з трансмісією Renk

Стверджується, що під час вогневих випробувань Challenger 2 LEP з гарматою L55 (з застосованням БПС DM-63) у грудні 2018 року, танк Т-72 (неназваною модифікації), що слугував мішенню, був пробитий навиліт (підкаліберний снаряд влучив у верхню лобову деталь (ВЛД) та вийшов з кормової плити).