Німеччина заблокувала спільну з Україною розробку ЗРК

Німеччина заблокувала спільну з Україною розробку ЗРК

Німецький уряд заблокував українсько-німецьку розробку мобільного зенітного ракетного комплексу ближньої дії, що здійснювалась КПСП «Арсенал» спільно із компанією Rheinmetall.

Повідомив заступник директора Казенного підприємства спеціального приладобудування «Арсенал» Олександр Клочко в коментарі Оборонно-промисловому кур'єру.

КПСП «Арсенал» – розробник нового вітчизняного ПЗРК «Колібрі», та Rheinmetall спільно розробляли пересувний зенітний ракетний комплекс ближньої дії (до 5 км) на базі української зенітної ракети. Rheinmetall відповідала за її інтеграцію на мобільну платформу та систему цілевказання і супроводження. Але німецький уряд заборонив таку співпрацю з Україною.

На сьогодні проект здійснюється самостійно КПСП «Арсенал». Вже створено модуль «Дует», що озброєний двома зенітними керованими ракетами. Вирішується завдання об'єднання двох «Дуетів» та інтеграція комплексу на легку мобільну платформу типу «Козак-2М».

Розробка модуля здійснюється спільно з приватною компанією Diamond Defense Systems.

Нагадаємо, що у 2016 році також повідомлялось про спільну розробку КБ «Південне» та Rheinmetall комплексу протидії безпілотним літальним апаратам. Вогневу машину планувалось озброїти системою Skyshield від Rheinmetall Defence із 35-мм автоматичною гарматою.

На демонстраційному фото: система протиповітряної оборони NNBS від MBDA і Rheinmetall, фото © MBDA


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook