Ізраїльські ВПС знов знищують «Панцири» у Сирії (ВІДЕО)

Ізраїльські ВПС знов знищили Панцир-С1 у Сирії

Сили оборони Ізраїлю підтвердили, що під час удару по аеропорту Дамаска, 21 січня, були атаковані у тому числі й декілька позицій систем протиповітряної оборони «Панцир-С1».

Винищувачі F-16 ВПС Ізраїлю нанесли удар у відповідь на ракетний обстріл Ізраїлю з території Сирії у неділю, який був перехоплений ізраїльською системою ПРО «Залізний купол».

«Армія оборони Ізраїлю зараз завдає ударів по цілях іранських сил «Аль-Кудс» на сирійській території. Армія Ізраїлю застерігає збройні сили Сирії від спроб завдати шкоди ізраїльській території чи силам», – йшлося у заяві Сил оборони Ізраїлю.

Сирійська ППО намагалася чинити опір та була атакована ізраїльськими винищувачами.

«Під час нашого удару було запущено десятки сирійських ракет «земля-повітря», незважаючи на чіткі попередження про уникнення такого вогню. У відповідь ми також атакували декілька батарей Сирійської армії», – заявили ізраїльські військові.

Ізраїль оприлюднив відео, що показує знищення кількох зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРГК) 96К6 «Панцир-С1» (SA-22 Greyhound), російського виробництва, що безпосередньо потрапили під авіаудар у Сирії.

У Сирії та Москві повідомили, що атака винищувачів ВПС Ізраїлю була відбита, а зенітні ракеті комплекси «Бук» та «Панцир-С1» збили сім ізраїльських ракет.

Це не перший випадок коли ізраїльські ВПС безперешкодно знищують російські «Панцири» – попереднього разу аналогічний зенітний комплекс було знищено 10 травня 2018 року.