Нацгвардійцям підвищили грошове забезпечення

НГУ

Прийнято рішення щодо збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовцям Національної гвардії України з 1 січня поточного року.

Командувач Нацгвардії, 8 січня 2019 року підписав розпорядження № Р-1 «Про грошове забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України», яким збільшено розміри грошового забезпечення військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової служби).

Збільшення відбудеться з 1 січня 2019 року за рахунок підвищення надбавки за особливості проходження служби до 50% (раніше 20%), а для військовослужбовців, служба яких пов’язана з особливостями виконання завдань, – від 80 до 100 %.

Крім того, військовослужбовцям виплачуватимуть щомісячну премію, яка також була збільшена окремим категоріям військовослужбовців. Відповідно до правил нарахування грошового забезпечення, виплати у збільшеному розмірі військовослужбовці отримають в лютому.

Середній розмір грошового забезпечення в 2019 році контрактника та молодшого офіцера НГУ буде відповідати рівню грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.

Нагадаємо, що 3 січня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року №1160 яка дає право військовослужбовцям рядового і сержантського складу отримувати грошову компенсацію за найм житла.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України