MBDA інтегрує ракети Brimstone у БпАК Protector RG Mk.1

MBDA інтегрує ракети Brimstone у БпАК  Protector RG Mk.1

Компанія MBDA отримала контракт на інтеграцію самонавідних ракет класу «повітря-земля» Brimstone у нову ударну беспілотну авіаційну систему Protector RG Mk.1 Королівських ВПС.

Про це повідомляє Defence Blog.

Під назвою Protector британська армія отримає безпілотники Certifiable Predator B RPA (вдосконалена версія Predator B, він же MQ-9 Reaper), компанії General Atomics Aeronautical Systems. Очікується, що службу у Королівських ВПС вони почнуть на початку 2020-х років.

Ракети Brimstone дозволять Protector RG Mk1 вражати високошвидкісні рухомі та маневрені цілі (у тому числі швидкохідні морські судна). Protector може нести три легких ракети Brimstone на одній точці підвиски, тобто пропонує більше навантаження, ніж Reaper, якого він замінить.

MBDA інтегрує ракети Brimstone у БпАК  Protector RG Mk.1

Інтеграція Brimstone у Protector RG Mk1 відбувається після серії успішних випробувань цих ракет з безпілотника Reaper/Predator B у Сполучених Штатах Америки, та буде завершена до моменту ї введення в експлуатацію.

Від базової версії MQ-9 Reaper модель Protector відрізняється посиленою конструкцією, подовженим крилом, а також підвищеним захистом від зовнішніх пошкоджень (зіткнення з птахами, удари блискавок). Крім того, нові безпілотники мають збільшений час польоту (з 27 до 40 годин) і оснащені дев'ятьма точками для підвіски озброєння.