США нарощують темпи будівництва авіаносців

США нарощує темпи будівництва авіаносців

Компанія Huntington Ingalls Industries повідомила 3-го січня про отримання від ВМС США контракту на парне будівництво кораблів типу Gerald R. Ford.

У кінці минулого року Міноборони США повідомило Конгрес про намір оплатити будівництво відразу двох авіаносців. Позавчора стало відомо, що компанія Huntington Ingalls Industries офіційно повідомила про підписання контракту з військовим відомством і буде будувати кораблі Enterprise (CVN-80) і CVN-81 єдиним лотом.

Ще раніше – у березні минулого року військове командування відправило компанії запит на розрахунок вартості одночасного будівництва відразу двох авіаносців. Тоді у ВМС США розраховували, що зможуть заощадити від $1 до $2,5 млрд. На верфі Newport News Shipbuilding, що належить Huntington Ingalls Industries, порахували, що одночасне будівництво третього і четвертого кораблів типу Gerald R. Ford дозволить заощадити близько $2 млрд, і це з урахуванням того, що фінансування будівництва авіаносця Enterprise (CVN-80) вже почалося.

США нарощує темпи будівництва авіаносців Будівництво авіаносця типу Gerald R. Ford. фото: huntingtoningalls.com

Крім економії фінансів, «оптова» покупка кораблів дозволяє значно прискорити введення їх в експлуатацію. Так, флот зможе отримувати авіаносці з інтервалом у 3-4 роки, а не 5 років, як це відбувається зараз.

У 80-ті роки Міноборони США вже замовляло парне будівництво авіаносців. Так були побудовані кораблі типу Nimitz CVN-72 і CVN-73, а також CVN-74 і CVN-75. Тоді флоту вдалося заощадити близько 10% вартості матеріалів, а також скоротити терміни будівництва авіаносців.


Читати також: Китай випробовує корабельний рейкотрон – нові фото


Використані джерела:
warspot.ru