Британські інструктори готують морських піхотинців

На Одещині розпочалися чергові курси для українських морських піхотинців під керівництвом британських інструкторів за програмою навчально-тренувальної місії «Операція ORBITAL».

Британські інструктори передаватимуть свій досвід військовослужбовцям однієї з бригад морської піхоти. У Міноборони зазначають, що ці курси входять до комплексу заходів з підготовки підрозділів до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Навчатимуть за чотирма напрямками: курс підготовки молодшого сержантського складу, курс розвідки, курс контр-снайперської боротьби та курс ведення бойових дій у нічний час.

Основна мета цих курсів — підготовка українських військових до ведення бойових дій за різних умов та приведення наших підрозділів у відповідність до стандартів держав-членів НАТО.

Нагадаємо, що у Військово-Морських Силах була сформована 35-а окрема бригада морської піхоти до складу якої увійшов 137-й окремий батальйон морської піхоти, а також колишні 18-й окремий мотопіхотний батальйон та 88-й окремий аеромобільний батальйон.