Rheinmetall і BAE Systems створять спільне підприємство

Rheinmetall і BAE Systems створять спільне підприємство

21 січня Rheinmetall і BAE Systems підписали угоду зі створення спільного підприємства, через яке німецький виробник придбає контрольний пакет акцій у виробництві бронетехніки.

BAE збереже за собою 45% у бізнес-лінії по наземних системах у Телфорді, та продасть 55% Rheinmetall під новостворене спільне підприємство Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) за 28,6 мільйонів фунтів стерлінгів. Спільне підприємство підлягає затвердженню регулюючими органами, як очікується, це відбудеться у першій половині цього року.

BAE Systems заявила, що поєднання технологій і продуктів Rheinmetall та можливостей BAE, створить лідера єропейського ринку у сфері виробництва військової техніки із потенціалом створення сотен робочих місць у Великій Британії.

«Об'єднані можливості наших двох великих компаній запропонують нашим клієнтам комплексний портфель військових транспортних засобів та супутніх технологій, як зараз, так і в майбутньому», – сказав глава підрозділу Rheinmetall Vehicle Systems Бен Хадсон.

Особливою сферою інтересів для RBSL є програма колісної машини 8Х8 для британської армії (Mechanised Infantry Vehicle, або MIV). 31 березня 2018 року Сполучене Королівство повернулося до програми Boxer (бойова броньована машина, яка розроблена консорціумом ARTEC, що належить Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegman).

Напередодні рішення про приєднання до програми «Боксер», ARTEC взяла на себе зобов'язання об'єднатися з кількома британськими компаніями у рамках програми, включаючи BAE Systems, Pearson Engineering і Thales UK, гарантуючи, що 100% остаточного збирання ББМ відбуватиметься у Великій Британії.