РФ реформує військові кафедри ВНЗ у навчальні центри

РФ реформує військові кафедри ВНЗ у навчальні центри

Сьогодні, 31 січня, у Росії набув чинності закон про реформування військових кафедр цивільних вищих навчальних закладів у військові навчальні центри.

З 2008 року у російських вишах існує дві паралельні структури військової освіти – військові кафедри для підготовки офіцерів і сержантів запасу та навчально-військові центри (НВЦ) для підготовки кадрових офіцерів з інженерних, технологічних, наукоємних спеціальностей.

Загалом такі структури мають 87 цивільних ВНЗ. Зокрема, 34 навчальних центри готують офіцерів для служби за контрактом за 72 військово-обліковими спеціальностями. Також 83 військові кафедри (факультети військового навчання) готують офіцерів запасу за 150 спеціальностями і солдатів (сержантів) запасу за 90 спеціальностями.

Нові структури, під назвою «військовий навчальний центр», об'єднають військові кафедри і навчально-військові центри та займатимуться реалізацією всіх трьох програм військового навчання: підготовкою офіцерів запасу, кадрових офіцерів, солдатів і сержантів запасу.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook