Універсальний Javelin пішов у серійне виробництво

Вдосконалений Javelin пішов у серійне виробництво

Компанія Javelin Joint Venture отримала контакт армії США та розпочала серійний випуск нової багатоцільової модифікації ПТРК Javelin FGM-148F, про що було повідомлено у вівторок.

Ракета FGM-148F оснащена вдосконаленою багатоцільовою бойовою частиною, що включає тандемний заряд нового покоління розрахований на пробиття існуючої й перспективної броні, та фрагментований стальний корпус для підвищення ефективності ураження живої сили та легкоброньованих цілей. Також нова модифікація має зменшену вагу.

Згідно першого контакту Javelin Joint Venture (спільне підприємство Raytheon і Lockheed Martin) починаючи з 2020 року поставить американській армії 2100 нових ракет. Тоді ж очікується дозвіл американського уряду на поставку вдосконаленого Javelin міжнародним союзникам.

ПТРК Javelin мають на озброєнні: Франція, Тайвань, Йорданія, Катар, Туреччина, Литва, Чехія, Індонезія, Ірландія, Нова Зеландія, Норвегія, Оман, Україна, Грузія, Австралія, Естонія, Об'єднані Арабські Емірати та Велика Британія.

Також наразі продовжується робота над наступною модифікацією FGM-148G, яка поряд з підвищенням ефективності комплексу повинна його ще полегшити та значно здешевити.