Для снайперів ССО збудують тренувальний комплекс

фото з Другого снайперського турніру Сил спеціальних операцій ЗС України

Навчально-тренувальний комплекс спеціального призначення для підготовки снайперів збудують у 142-му навчально-тренувальному центрі Сил спеціальних операцій ЗС України.

Комплекс включатиме два учбових класи, конференц-зал, зброярню, два службових кабінети та спальне приміщення. Новий об'єкт призначений для навчальних занять та інших заходів при проведенні тактико-технічних навчань з бойової підготовки снайперів.

Відкриті електроні торги щодо закупівлі послуг з будівництва заплановано на 20 січня 2019 року. Термін надання послуг – до 1 вересня цього року. Очікувана вартість 3,3 мійльони гривень.

Комплекс планували будувати ще минулого року – 20 вересня відбувся відповідний тендер, який виграло ТОВ «Партнер-ВС». Вартість угоди склала 2 812 200 грн., при статртовій ціні у 2,9 млн.грн. Але за місяць угоду було розірвано за згодою сторін, як зазначив замовник – «пропала потреба в закупівлі в поточному році».

Нагадаємо, що у 142-му навчальному центрі, інша компанія – ТОВ «Уют Строй» до кінця 2018 року повинна була завершити будівництво навчального комплексу з підземними інженерними комунікаціями для відпрацювання тактики дій, стрілецької та спеціальної підготовки бійців ССпО в умовах обмеженого простору. Вартість об'єкту склала майже 5,5 млн. грн.