ССО збудують тренувальний комплекс для снайперів

фото з Другого снайперського турніру Сил спеціальних операцій ЗС України

У 142-му навчально-тренувальному центрі Сил спеціальних операцій ЗС України побудують навчально-тренувальний комплекс спеціального призначення для підготовки снайперів.

Відкриті електроні торги щодо закупівлі послуг з будівництва відбулися 20 вересня. Вартість об'єкту, який повинні звести до кінця цього року, складе 2 812 200 грн.

Навчально-тренувальний комплекс призначений для навчальних занять та інших заходів при проведенні тактико-технічних навчань з бойової підготовки снайперів. Комплекс включатиме два учбових класи, конференц-зал, зброярню, два службових кабінети та спальне приміщення.

схема навчально-тренувального комплексу спеціального призначення для підготовки снайперів

Нагадаємо, що у 142-му центрі створюється навчальний комплекс з підземними інженерними комунікаціями, який буде використовуватися для практичного відпрацювання тактики, стрілецької та спеціальної підготовки бійців в умовах обмеженого простору.

Наприкінці серпня частиною також закуплено 180 гумових макетів АК-47 на 872 680 грн, які призначені для тактико-технічних навчань з бойової підготовки особового складу (снайперів).

Вимоги, які висуваються до тренувальних муляжів зброї:

  • має бути виготовлений з високоякісного каучуку та не мати гострих країв
  • під час проведення занять муляж зброї не має піддаватись деформаціям завдяки своїм конструкційним властивостям імітуючи справжню зброю
  • муляжі зброї мають мати таку ж масу максимально наближену до оригіналу зброї
  • під час зміни кліматичних умов (температура в межах -30..+ 40, відносна вологість повітря при температурі 20°С, 95%) не повинен змінювати своїх технічних властивостей
Читати також:Для тренування бою у місті на Яворівському полігоні зводять комплекс з восьми будівель