Airbus Racer претендує на місце розвідника в армії США

Airbus Racer претендує на розвідника армії США

Найшвидший у світі гелікоптер може надійти на озброєння американської армії – компанія Airbus Helicopters офіційно оголосила про участь у програмі Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA), що є частиною проєкту Future Vertical Lift (FVL).

Майбутній розвідувально-ударний гелікоптер повинен не просто стати заміною OH-58 Kiowa, а зробити революцію в області авіації. Вимоги програми включають в себе швидкісні характеристики, поки доступні лише конвертопланам та досвідченим розробкам.

Читати також:Греція отримає 70 гелікоптерів OH-58D Kiowa Warrior

Згідно з вимогами FARA, гелікоптер повинен розвивати швидкість до 205 вузлів (380 км/год), мати бойовий радіус у 250 км, а діаметр його несучого гвинта не повинен перевищувати 12 м. Крім того, військові висувають жорсткі вимоги до комунікаційних можливостей нової бойової машини, технологіям безпілотного польоту і вмінню працювати з відомою безпілотною авіацією.

Промо-ролик гелікоптера Racer.

Перспективний гелікоптер Racer розроблений на базі дослідного прототипу Eurocopter X3, який на випробуваннях розвинув швидкість 472 км/год – цей показник у середньому вдвічі перевищує показники сучасних гелікоптерів.

У Airbus Helicopters зазначають, що Racer спочатку розроблявся для цивільного ринку, але легко адаптується під вимоги військових.

Airbus Racer претендує на розвідника армії США Airbus Racer претендує на розвідника армії США Eurocopter X3



Використані джерела:
warspot.ru