Нацгвардія купила ще два спеціальні автобуси-їдальні

Нацгвардія купила ще два спеціальні автобуси-їдальні

Національна гвардія купила ще два спеціальні автобуси-їдальні, для забезпечення харчування під час виконання службових завдань з охорони публічного порядку у виїзних умовах.

Спецтехніку придбано окремим батальйоном охорони та забезпечення Головного управління НГУ у компанії «Спец-Ком-Сервіс» (Polycar™) за переговорною процедурою за 9 999 960 грн. Торги відбулися 1 лютого, термін поставки до 90 днів з моменту підписання договору.

Відповідно до технічного завдання кожен спеціальний автобус-їдальня повинен складатися з місця для прийому їжі, місця для видачі їжі, місць для миття рук, місця для збору харчових та побутових відходів. Площа місця для прийому їжі повинна бути не менше 8,0 кв. м.

Місце для прийому їжі повинно бути обладнане:

  • стаціонарними столами з гігієнічним покриттям та посадочними місцями з розрахунку не менше 17 чоловік;
  • телевізором з рідкокристалічною підсвіткою LED, розміром екрану не менше 32 дюйма по діагоналі. В комплект до телевізора також входять цифровий ефірний НD приймач з USB входом та телевізійна антена;
  • акустичною системою не менше 6-ти динаміків.

Місце для видачі їжі повинно бути обладнане стійкою з нержавіючої сталі без гострих кутів, столом з нержавіючої сталі для видачі хлібу, мікрохвильовою піччю (220 В) та чайником електричним об’ємом не менше 15 л. (220 В) закріплених встановленим порядком. Також місце для видачі їжі повинно забезпечити змогу нормального розміщення з’ємних термосів з нержавіючої сталі з електричним підігрівом в кількості 3 шт. об’ємом не менше 36 л. та 2 шт. об’ємом не менше 12 л. Біля місця видачі їжі повинна бути розміщена шафа 3-х секційна з нержавіючої сталі, а також додаткова шафа з нержавіючої сталі для зберігання посуду і кухонного приладдя.

Автобус повинен бути захищеним від погодних умов та забезпечувати комфортні умови прийому їжі особовим складом при температурі зовнішнього повітря від - 30 до + 30°С.

Повна маса спеціального автобуса-їдальні не повинна перевищувати 11800 кг та уточнюється в процесі проектування і виготовлення дослідного зразка.

Вперше подібний автобус, що був розроблени згідно технічного завдання НГУ, представили наприкінці 2016 року (відео). Тоді показали мобільну їдальню на базі автобуса «Еталон», що забезпечує одночасне харучвання 56 військових – 24 у салоні автобусу і 32 зовні під тентом.

автобус-їдальня НГУ автобус-їдальня НГУ автобус-їдальня НГУ автобус-їдальня НГУ автобус-їдальня НГУ автобус-їдальня НГУ
фото: Національна гварідя України

У 2016 році НГУ було закуплено п’ять таких автобусів-їдалень. Також відомо, що ще 5 автобусів планувалось закупити у листопаді 2018 року, переможцем теж було визнано ТОВ «Спец-Ком-Сервіс», але портал публічних закупівель не містить відомостей про укладення договору.

Крім того, у 2018 році, через ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» Національна гвардія України придбала три повнопривідні медичні евакуаційні автобуси Torsus Praetorian 4х4.

автобус-позашляховик Torsus Praetorian автобус-позашляховик Torsus Praetorian
фото: www.autocentre.ua

Компанія «Спец-Ком-Сервіс» також пропонує мобільні кухні трансформери на базі двовісного причепа МАЗ 837300, які призначені для забезпечення харчування у польових умовах.

Доповнення

Згідно з оприлюдненим звітом постачання автобусів відбулось до 31 грудня 2019 року

Нацгвардія купила ще два спеціальні автобуси-їдальні