Артбригада імені Алмазова розробляє нову символіку

Артбригада імені Алмазова розробляє нову символіку

Для 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова розробляється нарукавний знак відповідно до нової концепції символіки Збройних Сил України.

Артилерійська бригада Командування морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України отримала своє почесне ім'я під час урочистих заходів з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності, 24 серпня 2018 року.

На малюнках наведені «старий» нарукавник, та варіант нового у повнокольоровому та захисному виконанні. Обговорення проекту триває у facebook-спільноті «Нове військо», що ведеться журналістом Віталієм Гайдукевичем, який входить до складу експертної групи з питань розробки нарукавних знаків (емблем) для структур ЗСУ.

Нагадаємо, що серед вимог до «патчів»: обов'язкове використання британського щита, не більше чотирьох кольорів, відмова від використання написів, цифр, офіційних гербів міст тощо.

На запропонованому варіанті зображена гірська гармата, що викристовувалася Запорізьким кінно-гірським гарматним дивізіоном, який очолював плковник Алмазов, на фоні ромба, що своєю формою символізує алмаз.


Читати також:Львівські штурмовики обирають нову емблему