Китайський військовий флот став другим у світі

Китайський військовий флот став другим у світі

Китайський військово-морський флот (ВМФ НВАК) вийшов на друге місце у світі за сумарним тоннажем з показником у 1,6 мільйонів тонн.

Вчора, 9 лютого, у французькій газеті Le Monde вийшла стаття з аналізом китайських успіхів.

За інформацією начальника головного штабу ВМС Франції адмірала Крістофа Празука, сьогодні китайський флот за тонажем поступається лише американському (3,3 млн тонн), у півтори рази більший за російський (1 млн тонн) і вже розмістив у Середземномор'ї більше підводних човнів, ніж європейські країни.

При цьому китайські кораблі не тільки стали численними, але й вийшли на високі якісні показники бойових можливостей. Зокрема відмічається випробування у морі корабельної електромагнітної зброї, розробка балістичних ракет та програма кітайського авіаносця з електромагнітними катапультами – наразі США є єдиною країною у світі, яка має на озброєнні корабель з такими технологіями – новітній авіаносець USS Gerald R. Ford (CVN-78).

Китайський військовий флот став другим у світі

Також, на думку французьких експертів, велике значення має оснащення китайських кораблів зенітними керованими ракетами великої дальності, що дозволяє їм формувати систему протиповітряної оборони у відкритому морі.

Зазначається, що прогрес Китаю базується на внутрішніх технологічних інноваціях, а військово-морська програма стала більш орієнтованою на підтримку місій за межами регіону.