Перші країни отримали боєприпаси за програмою НАТО

Перші країни отримали боєприпаси за програмою НАТО

Данія, Франція та Нідерланди стали першими країнами, які отримали протитанкове озброєння у рамках програми забезпечення НАТО, яка, як очікується, зменшить витрати на оборону.

Поставки здійснюються через Агентство НАТО з підтримки та постачання, у рамках програми спільних закупівель та зберігання широкого спектра боєприпасів для наземних озброєнь.

У липні 2018 року, на саміті НАТО в Брюсселі був підписаний Меморандум про взаєморозуміння з питань багатонаціонального співробітництва для забезпечення cухопутних битв необхідними боєприпасами. У програмі беруть участь 16 країни членів НАТО і три країни партнери.

«Ця ініціатива спрямована на вирішення проблеми, з якою НАТО вперше зіткнулося під час операції в Лівії: коли деякі союзники вичерпали свої запаси боєприпасів, і їм було надзвичайно важко скористатися боєприпасами інших військово-повітряних сил», – повідомив заступник Генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер.

Також він зазначив, що програма Land Battle Decisive Munition «допоможе зменшити витрати, дозволяючи нашим зростаючим оборонним бюджетам піти ще далі».

До 16 країн-членів НАТО, які долучилися до проекту, належать також Бельгія, Естонія, Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Чорногорія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія та Іспанія. Партнери НАТО – Австрія, Фінляндія та Македонія. Ще деякі з решти 13 членів НАТО виявили зацікавленість у приєднанні до програми, повідомляє НАТО у прес-релізі.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook